De arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige is specialist op het gebied van re-ïntegratie. Door deze deskundige wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn iemand te re-ïntegreren. Door bijvoorbeeld aanpassingen te doen op de werkplek of te zoeken naar ander werk binnen of buiten het bedrijf.

De arbeidsdeskundige is een expert in de sociale, maatschappelijke, juridische en financiële aspecten rondom verzuim. De arbeidsdeskundige onderzoekt de wijze waarop de werkgever en de werknemer zich kunnen inzetten om terugkeer naar werk mogelijk te maken.

Als duidelijk is welke functies de werknemer nog kan verrichten maakt de arbeidsdeskundige een plan om de werknemer weer aan het werk te krijgen in een passende functie.

NVvA:
De arbeidsdeskundigen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA). Deze vereniging staat voor professionalisering en profilering van de beroepsgroep.

SRA:
De Stichting Register Arbeidsdeskundigen bewaakt en bevordert de kwaliteit van het het gedrag van de arbeidsdeskundigen en werkt nauw samen met de NVvA

 Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook