WIA ( IVA-uitkering)

WIA ( IVA-uitkering)

WIA ( IVA-uitkering)

Indien de verzekeringsgeneeskundige en de arbeidsdeskundige vaststellen dat u vanwege de door uw letsel ontstane beperking (of ziekte) nog maar maximaal 20% kunt verdienen van het loon dat u verdiende toen u arbeidsongeschikt raakte en dat de ziekte of beperking dusdanig is dat er op de lange termijn slechts een geringe kans op herstel is dan wordt dat “volledig en duurzaam arbeidsongeschikt” genoemd.

Er wordt dus gekeken naar het inkomen dat u nog kunt verdienen in combinatie met de kans dat daar in de toekomst nog verbetering in komt. Wanneer uw situatie dan voldoet aan de regels komt u in aanmerking voor de IVA.

Het recht op een IVA-uitkering duurt in principe tot de 65 jarige leeftijd zolang u volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent. De hoogte van de IVA-uitkering is 75% van het voormalige maandloon. 

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook