Waarborgfonds Motorverkeer

Waarborgfonds Motorverkeer

Even boodschappen gedaan, en bij terugkomst bij de auto ziet u een deuk in de deur. De dader heeft geen briefje achter de ruitenwisser gedaan. Het komt helaas voor.

Wanneer er met een motorvoertuig schade wordt veroorzaakt, en u geen schadevergoeding kunt krijgen van de dader of een verzekeraar, kunt u wellicht schadevergoeding krijgen via het Waarborgfonds Motorverkeer.

Het Waarborgfonds Motorverkeer hanteert strenge normen. Slechts in vijf situaties kunt u voor schadevergoeding in aanmerking komen:

  1. De veroorzaker is doorgereden en u kunt zijn identiteit niet achterhalen.
  2. U weet wie de veroorzaker is, maar het motorvoertuig is onverzekerd.
  3. Het motorvoertuig dat de schade heeft veroorzaakt, was gestolen en de bestuurder wist dat. (Let op: als uw auto, motor,  bromfiets etc. gestolen is en daarmee is aan anderen schade toegebracht, vergoedt het Waarborgfonds de schade aan uw eigen voertuig niet).
  4. Het motorvoertuig van de veroorzaker was wél verzekerd, maar zijn verzekeraar is failliet.
  5. De veroorzaker is niet verzekerd omdat hij vanwege principiële bezwaren een vrijstelling van de overheid heeft verkregen én u de schade niet of slechts gedeeltelijk met hem of haar kunt regelen.

Lees alles over schade melden bij  het Waarborgfonds

Onbekende dader? Doe hier de test en kijk of u schadevergoeding kunt verkrijgen via het Waarborgfonds 

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook