Informatie over begraven

Informatie over begraven

De rustplaats van een overledene is een persoonlijke keuze. Als er een familiegraf is, is het duidelijk waar de overledene zal worden begraven.

Indien er nog geen graf is, zal er een keuze gemaakt dienen te worden waar en in wat voor graf de begrafenis zal plaatsvinden. Vrijwel elke begraafplaats beschikt over algemene graven en familiegraven.

In een algemeen graf worden overleden op volgorde van overlijden begraven. De overledenen hebben geen familie of relationele verhouding. De nabestaanden hebben geen zeggenschap over wie in een algemeen graf wordt begraven.

In de wet is bepaald dat een begraven overledene 10 jaar grafrust dient te hebben. Een algemeen graf wordt dan ook doorgaans enige tijd na het verstrijken van 10 jaar opgeheven. Bij een algemeen graf is er geen mogelijkheid de grafduur te verlengen. Die mogelijkheid is er wel bij een familiegraf.

Een familiegraf wordt meestal voor 20 jaar uitgegeven. Bij een familiegraf is er een rechthebbende die mag bepalen wat er met het graf gebeurd en wie er in dat graf wordt begraven. Na het verstrijken van 20 jaar kan een familiegraf worden verlengd.

Op de meeste begraafplaatsen kunnen in een familiegraf 2 of 3 overledenen worden begraven. Ook het plaatsen van urnen in dit type graf is mogelijk. De rechthebbende van het graf mag op het graf een monument plaatsen.

Omdat iedere begraafplaats zijn eigen reglementen en voorzieningen heeft, is het verstandig om u door de uitvaartondernemer te laten informeren over de mogelijkheden van de verschillende begraafplaatsen.

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook