Tegenpartij aansprakelijk stellen

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Wanneer u aanspraak wilt maken op vergoeding van de letselschade dan moet de tegenpartij aansprakelijk worden gesteld.

De veroorzaker van het ongeval moet schriftelijk aansprakelijk worden gesteld. Dit wordt de aansprakelijkstelling genoemd. In de brief moet worden gemeld wat er is gebeurd, wat de gevolgen daarvan zijn, en moet worden gesteld dat u vergoeding van de schade eist.

Wanneer u iemand aansprakelijk stelt, moet u bewijzen dat er iets is gebeurd waardoor u schade lijdt en bewijzen dat de ander daarvoor verantwoordelijk is. Om uw claim te onderbouwen zal dus voor bewijsmateriaal of getuigenverklaringen gezorgd moeten worden. 

Bij verkeersongevallen kan het aanrijdingsformulier goed gebruikt worden om de toedracht van een ongeval aan te tonen. In andere situaties moeten soms getuigen worden gehoord, situaties worden bekeken of dossiers worden opgevraagd.

Bij medische zaken bijvoorbeeld, zal aan de hand het medisch dossier beoordeeld moeten worden of er een fout gemaakt is. 

Het is belangrijk dat er niet te lang gewacht wordt met het verzamelen van het bewijsmateriaal of de getuigenverklaringen. Hoe langer dit duurt, des te groter het risico dat bewijs verdwijnt en getuigen zich de situatie niet meer goed weten te herinneren.

 

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook