Rechtsbijstand bij letselschade

Rechtsbijstand bij letselschade

Letselschade. Door een ongeval in het verkeer, op het werk, het gedrag van een dier of een gevaarlijke situatie kunt u gewond raken. Als gevolg van het opgelopen letsel kunt u dan genoodzaakt zijn kosten te maken. Bijvoorbeeld geneeskundig kosten of kosten voor het inschakelen van (huishoudelijke) hulp. Als gevolg van arbeidsongeschiktheid kan het inkomen achteruit gaan.

Naast de financiële consequenties kan een ongeval ook veel verdriet, pijn en ongemak tot gevolg hebben.

De kosten, de achteruitgang in inkomen en carrière mogelijkheden, het moeten inschakelen van hulp en de emotionele schade die als gevolg van een ongeval ontstaat noemen we letselschade.  


Hulp bij letselschade:

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval, en is een ander daarvoor aansprakelijk, dan kunt u in de meeste gevallen kosteloos worden geholpen bij het verhalen van uw schade. De Wet bepaalt namelijk dat de aansprakelijke partij de kosten van een deskundige moet vergoeden. Hieronder leest u bij welke instanties u terecht kunt.
  

De Hulp na ongeval helpdesk

Heeft u een vraag over aansprakelijkheid, letselschade of smartengeld?  Wilt u weten of u wellicht aanspraak kunt maken op een schadevergoeding? Neem dan nu contact op met onze helpdesk of benader een van de bij hulp na ongeval aangesloten letselschadedeskundigen.  

Het Hulp na ongeval netwerk bestaat uitsluitend uit specialisten. U krijgt altijd advies van een Register Expert Personenschade (aangesloten bij het NIVRE) of een Letselschade Advocaat (aangesloten bij de LSA).  Zij bieden juridisch advies en kunnen u helpen met het organiseren van (huishoudelijke) hulp, het verhalen van uw schade, de kosten, het verschil in inkomen etc. 


Het juridisch loket

Bij het Juridisch Loket kunt u terecht voor een gratis juridisch advies of  informatie over letselschade en alle andere rechtsterreinen. Er zijn 30 vestigingen verspreid over Nederland. Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de overheid. 


Raad voor Rechtsbijstand

Rechtsbijstand moet voor iedereen beschikbaar zijn. Het mag niet uitmaken of u weinig of veel geld heeft. Daarom is geregeld dat mensen die geen rechtsbijstandverzekering hebben en een advocaat niet kunnen betalen, toch hulp kunnen krijgen. De overheid betaalt in dat geval een deel van de kosten. Dat heet 'gesubsidieerde rechtsbijstand'. De Raad voor Rechtsbijstand zorgt hiervoor.

Bij letselschade kan een deskundig belangenbehartiger meestal snel beoordelen of de schade geclaimd kan worden. Omdat een aansprakelijke partij op grond van de Wet verplicht is de kosten van de deskundige te vergoeden, wordt er bij letselschade zaken vrijwel niet met gesubsidieerde rechtshulp gewerkt.

Een van de zaken waarvoor u bij de Raad voor Rechtsbijstand terecht kunt is het medisch haalbaarheidsonderzoek letselschade. De Raad kan onder bepaalde voorwaarden subsidie verstrekken voor het laten uitvoeren van een medisch onderzoek. Zo'n onderzoek maakt duidelijk of het in uw situatie haalbaar is om een letselschadezaak te beginnen.

Voor meer informatie over de Raad voor Rechtsbijstand en informatie over het onderzoek naar de haalbaarheid van een letselschadezaak verwijzen wij u naar www.rvr.org


Het
slachtofferloket

De politie, het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland werken in het Slachtofferloket samen om slachtoffers van misdrijven beter te ondersteunen. U kunt bij het Slachtofferloket terecht voor informatie, advies en ondersteuning tijdens het hele strafproces.


Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten. Men is er ook voor nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. De hulp van Slachtofferhulp Nederland is altijd kosteloos.


Stichting Keurmerk Letselschade

De Stichting Keurmerk Letselschade ontwikkelt en handhaaft kwaliteitsnormen voor rechtshulpverleners die actief zijn in letselzaken.

Het gaat hierbij om letselschade advocaten en Register Experts. Het keurmerk omvat een aantal belangrijke waarborgen, zoals onafhankelijkheid, deskundigheid, transparantie, communicatie en duidelijkheid. De keurmerknormen worden regelmatig gecontroleerd.

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook