Traumaverwerking

Een trauma is een schokkende ervaring. Het kan zijn dat iemand iets ergs meemaakte, of er getuige van was. Een slecht of niet goed verwerkt trauma je leven op een heftige manier beïnvloeden. 

Bij een onverwerkt trauma is er vaak sprake van herbeleving, slaapt men slecht en kan je last hebben van nachtmerries. Bij een onverwerkt trauma gaat het slachtoffer vaak gedachtes, gevoelens en gesprekken over de traumatische ervaring uit de weg. Er is regelmatig sprake van geïrriteerdheid en soms woede.


Wat doet een psycholoog?
 

Een (eerstelijns) psycholoog biedt psychologische hulp aan mensen die een trauma niet kunnen verwerken. De psycholoog helpt bij psychische problemen, zoals angst hebben en depressief zijn. De psychotherapeut/psycholoog lost de problemen niet voor u op, maar helpt u situaties anders te bekijken, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken.

Ook met verwerkingsproblemen of spanningsklachten kunt u bij de psycholoog terecht.

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook