Maatschappelijk werk

Het maatschappelijk werk ondersteunt mensen bij het oplossen van en het leren omgaan met hun problemen in het dagelijks leven of werk.

Door problemen met de gezondheid, de relatie, financiën of andere zaken kan iemand verdrietig of zelfs depressief raken. Dat kan zo heftig zijn dat iemand niet meer weet hoe hij of zij daar uit moet komen. De maatschappelijk werker helpt iemand inzicht te krijgen in de oorzaak van de problemen en leert u de problemen verder te voorkomen dan wel zelf aan te kunnen en op te lossen.

De gevolgen van een ongeval of ziekte kunnen ingrijpend zijn. Zowel voor de persoon die het overkomt als voor de naasten. In de situatie na een ongeval of bij ziekte kan medisch maatschappelijk werk hulp bieden. 

Een medisch maatschappelijk werker besteedt aandacht aan de emotionele, sociale, maatschappelijke en materiële gevolgen van de ziekte, de ziekenhuisopname en de medische behandeling. De medisch maatschappelijk werker werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners.  

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook