De spoedeisende hulp

Als u of iemand in uw omgeving in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, bel dan 112.

Is de situatie minder ernstig, neem dan eerst contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. De huisarts is in veel situaties goed in staat om spoedeisende medische hulp te verlenen. Mocht u specialistische hulp nodig hebben, dan verwijst uw huisarts u naar het ziekenhuis.

Vrijwel ieder ziekenhuis heeft een Eerste Hulp afdeling. Een aantal ziekenhuizen in Nederland hebben een traumacentrum.

In principe heeft u een verwijzing van de huisarts nodig voor behandeling op de spoedeisende hulp (SEH), maar u mag zelf naar de afdeling  gaan. De SEH is 24 uur per dag open voor alle patiënten. Afhankelijk van de drukte, en de ernst van uw situatie vergeleken met die van de andere mensen die binnenkomen op de SEH, kan het voorkomen dat u moet wachten op hulp.

Op de SEH wordt gewerkt met het Triage Systeem. Dit betekent dat patiënten op basis van de ernst van hun situatie geholpen worden. Iedere patiënt die op de SEH binnenkomt wordt door een SEH- verpleegkundige beoordeeld. De verpleegkundige bepaald zo snel mogelijk hoe ernstig de situatie is en deelt de patiënt in een Triage categorie in.

Er wordt bij het beoordelen bijvoorbeeld rekening gehouden met levensbedreiging, bloedverlies, bewustzijn, pijn, koorts en het ontstaansmoment.

De ernst van de situatie is dus bepalend. Het kan om deze reden gebeuren dat een patiënt die na u op de SEH binnenkomt, eerder wordt geholpen.

 

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook