Wonden

Door een scherp voorwerp, een ongeval of door een beet van een dier kunnen wonden ontstaan. Een verwonding kan leiden tot tetanus. Dat gebeurt vooral bij beten door dieren, maar tetanus kan ook ontstaan door bijvoorbeeld een stap in een roestige spijker. Het is dan noodzakelijk dat u tegen tetanus wordt ingeënt. Wanneer er sprake is van een wond door een dier of vuil voorwerp kunt u het best even contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost om advies in te winnen over wondverzorging en tetanus.

Verzorging van een kleine wond:
Een kleine (beet)wond kunt u het beste eerst met water schoonspoelen en daarna de wond en de omliggende huid met jodium of een andere steriliserende vloeistof deppen. U moet de wond daarna afdekken om te voorkomen dat er vuil in komt.

Verzorging van een grote wond:
Bij grote wonden is het van belang dat u professionele hulp inschakelt. U kunt in afwachting van de hulp vervuiling van de wond proberen te voorkomen door de wond zo schoon mogelijk af te dekken. U kunt een bloedende wond stelpen door druk op de wond te geven. 

 

 

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook