Flauwvallen

Wat is flauwvallen?

Flauwvallen is een teken dat de hersenen te weinig zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Het ontstaat doordat er tijdelijk onvoldoende bloed naar de hersenen stroomt. Het wordt veroorzaakt door hevige emoties, shock of pijn.

Flauwvallen is een soort zelfbescherming van het lichaam. Om er voor te zorgen dat er weer voldoende bloed in het hoogste punt van ons lichaam komt (de hersenen) verliest iemand de controle en valt om. Door de liggende houding kan het bloed weer naar de hersenen stromen.

Hoe te herkennen:
Wanneer iemand flauwvalt voelt die zich meestal eerst  duizelig of licht in het hoofd.

Wat kan je doen als iemand is flauwgevallen:
Meestal is het voldoende iemand te laten liggen met de benen iets hoger dan het hoofd.
Zorg voor frisse lucht en maak knellende kleding los.

Let op! Flauwvallen kan ook veroorzaakt worden door hartritmestoornissen. Komt het slachtoffer niet bij kennis alarmeert u dan de huisarts of bel 112

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook