Bloedingen

Als een slachtoffer veel bloed verliest is er sprake van een gevaarlijke situatie. 

Er zijn twee type bloedingen:

    • De slagaderlijke bloeding
    • De aderlijke bloeding


Hoe herken je een slagaderlijke bloeding?

Bij een slagaderlijke bloeding spuit het bloed stootsgewijs uit het bloedvat. Het bloed uit slagaderen is verder te herkennen aan de helderrode kleur. 

Wat te doen bij een slagaderlijke bloeding?

De slagaderlijke bloeding is erg gevaarlijk en moet snel gestopt worden. Dat kunt u doen door met uw vingers te duwen op de slagader. Probeer de betreffende slagader dicht te duwen op diens “route” tussen het hart en de wond. Bij een doorgesneden pols bijvoorbeeld de bovenarmslagader. Bij een beenwond de dijbeenslagader. 

 

Hoe herken je een aderlijke bloeding?

Bij dit type bloeding stroomt het bloed gelijkmatig uit de wond. 

Wat te doen bij een aderlijke bloeding?

De bloeding kan het best gestopt worden door de wond krachtig en met behulp van een steriele doek (in de verbanddoos) dicht te drukken. Let op, bij bloedingen uit het oor moet u het oor niet dichtdrukken. Zorg er dan juist voor dat het bloed uit het oor kan lopen.

Houdt u het verwonde lichaamsdeel zo mogelijk omhoog. Leg het slachtoffer op de rug en houdt u druk op de wond zolang deze bloedt.

 

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook