hulp en thuiszorg

De eigen bijdrage AWBZ

De eigen bijdrage AWBZ

Voor de zorg vanuit de AWBZ dient u een eigen bijdrage te betalen. Ook bij een PGB dient u een eigen bijdrage te betalen. Het is een inkomensafhankelijke bijdrage.

Vanaf 1 januari 2013 wordt 8% van het box 3-vermogen opgeteld bij het inkomen waarover de eigen bijdrage wordt berekend.

Bij box 3 gaat het om bezittingen zoals beleggingen en spaartegoeden, maar ook om overige bezittingen als contant geld, een tweede huis of recreatiewoning. Lees hier alles over het box 3 vermogen op de site van de belastingdienst.

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) houdt zich onder andere bezig met het vaststellen, het factureren en incasseren van de eigenbijdrage voor de AWBZ.

Op de site van het CAK vindt u meer informatie over de eigen bijdrage en kunt u uitrekenen wat de hoogte daarvan in uw situatie is.

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...

Live Chat
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter