hulp en thuiszorg

Thuiszorg / huishoudelijke hulp

Thuiszorg - huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp kan worden geboden als particuliere hulp en als gefinancierde hulp. 

De gefinancierde huishoudelijke hulp is een voorziening die valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Wmo. Met particuliere hulp wordt de huishoudelijke hulp bedoelt waarvoor u geen vergoeding vanuit de Wmo krijgt. 

 

Hulp met huishouden
  
Indien u niet in aanmerking komt voor hulp vanuit de Wmo, maar wel hulp wilt ontvangen, kunt u deze ook "particulier" aanvragen. Wij kunnen u hierbij helpen. Kunt u het huishouden niet doen vanwege een ongeval? Is er een aansprakelijke partij? Wij helpen u met de aanvraag van hulp en het verhalen van de kosten.

Heeft u behoefte aan hulp met huishouden? Neem nu contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden. 


Huishoudelijke hulp via de Wmo

Om huishoudelijke hulp op basis van de Wmo te kunnen ontvangen moet er het een en ander beoordeeld worden. Lees hierover in de rubriek Wmo hulp aanvragen.  De mogelijkheden voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo zijn beperkt. Het moet gaan om een situatie dat u de hulp echt nodig heeft en dat u deze zelf niet kunt betalen. 

De Wmo kent twee soorten hulp, huishoudelijke hulp 1 (HH1) of huishoudelijke hulp 2 (HH2). 

Er wordt gesproken over HH1 wanneer u het gaat om behoefte aan hulp bij schoonmaakwerkzaamheden of de was doen (strijken). Het gaat om niet complexe situaties. Is de hulpbehoefte groter, dan komt HH2 in beeld. De indicatie HH2 wordt gegeven wanneer u niet meer in staat bent uw huishouden te doen en te overzien. 

Bij huishoudelijke hulp 2 gaat het om stof afnemen, stofzuigen, dweilen, badkamer en toilet reinigen, wassen, drogen, vouwen, strijken,  de boodschappen halen en opbergen, bed verschonen, koelkast ontdooien en schoonmaken, vitrages wassen, ramen lappen, planten verzorgen, en meer.

In bijzondere situaties neemt de thuishulp ook de opvang van kinderen over of de bereiding van de maaltijd. Bijvoorbeeld als u in het ziekenhuis ligt.

Thuiszorg geeft hulp aan mensen van alle leeftijden. Naast het bieden van concrete hulp helpt  thuiszorg ook bij het aanleren van huishoudelijke vaardigheden en het regelen van uw huishouden.

De medewerk(st)ers van thuiszorg bieden hulp bij huishoudelijke taken die niet door uzelf of door anderen uitgevoerd kunnen worden.

U kunt de kosten van thuiszorg in bepaalde gevallen aftrekken van de belasting. Lees hierover in de rubriek tips.

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook