Columns

Hulp na een overlijden

Het plotselinge verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Special Death Care (Edwin Spieard) is oproepbaar en inzetbaar om nabestaanden, uitvaartverzorgers, forensische artsen, donatieteams en justitie hulp na een overlijden te bieden. Denkt u hierbij aan:

- Zeer complexe restauraties van ernstig verminkte dodelijke slachtoffers
- Assistentie  schouw bij een natuurlijk en/ of niet natuurlijk overlijden
- Nabestaanden/ hulpverleners begeleiden bij een confrontatie/ identificatie
- Het verwijderen van pacemakers/ defibrillatoren/ neurostimulatoren
- Verwijderen van fixatuur externe
- Het verzorgen van overledenen
- Het terugplaatsen van het haar na bijvoorbeeld een schedeloperatie of sectie
- Thanatopraxie (een lichte vorm van balseming) / buikpuncties/ airbrush
- Onzichtbaar verwijderen van Trachea-stoma's
- Enucleaties

Uniek aan Special Death Care is dat behandelingen, schouw en restauraties plaats kunnen vinden in de eigen mobiele unit. Hierdoor is Special Death Care uitgebreid inzetbaar voor hulpverleners, uitvaartondernemers en nabestaanden.

Tevens kan de Special Death Care mobiele unit gebruikt worden voor het overbrengen van een overledene naar een ziekenhuis voor obductie/ donatie of het internationaal vervoer van een overledene binnen Europa.  

U kunt Special Death Care bereiken via 06 - 40 12 10 82

Een ongeval tijdens de fietsvakantie in België

Netwerkpartner Legitimus is gespecialiseerd in het verhalen van letselschades in het buitenland. En dat kwam goed uit toen we kort geleden een vraag kregen van een cliënt. Hij vertelde ons dat hij tijdens een fietsvakantie in België was aangereden door een Belgische automobilist. De auto kwam van rechts en onze cliënt had de auto niet gezien. Door de botsing is de cliënt gevallen en was er sprake van een behoorlijke letselschade. Hoe zit dat dan, het verhaal van een letselschade in België?

Er is inderdaad een verschil tussen het Nederlandse en het Belgische recht als het gaat om de bescherming van fietsers en voetgangers. In Nederland is er artikel 185 van de Wegenverkeerswet. In dat artikel staat, dat de eigenaar van een motorrijtuig de schade van een zwakkere verkeersdeelnemer moet vergoeden, tenzij er sprake is van overmacht.

Nederlandse rechters hebben in verschillende uitspraken deze regel nog verder uitgewerkt. Zo wordt bij een kind tot 14 jaar alle schade vergoed. Voor fietsers en voetgangers die 14 jaar of ouder zijn, geldt de regel dat in ieder geval 50% van de schade wordt vergoed. De overige 50% hangt dan af van de feiten. Dan wordt er gekeken naar wie er een fout heeft gemaakt.

In het geval van onze cliënt betekent dat, dat hij in principe 50% van de schade vergoed krijgt. Ook van de schade aan de fiets. De andere 50% krijgt hij niet vergoed, hij had immers de auto voorrang moeten geven.

In België is dat anders geregeld. In België kennen ze artikel 29bis van de Wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen. Kort samengevat zegt dat artikel, dat een fietser of voetganger de hele letselschade, inclusief kledingschade vergoed krijgt. De schade aan de fiets valt daar wel buiten. Bij de schade aan de fiets wordt gekeken naar de feiten (wie heeft een fout gemaakt).

Zoals u ziet, twee landen, twee regelingen.  Het is dus zeker niet zo dat in Europa de regels hetzelfde zijn.

Voor deze cliënt een geluk bij een ongeluk. De letselschade die door het ongeval is ontstaan, wordt 100% vergoed. De kans dat de fietsschade door de verzekeraar van de auto wordt vergoed, is erg klein. Maar de fietsschade is mogelijk weer wel te verhalen op de reisverzekering.

Tot slot nog een aantal kleine opmerkingen. Wat hiervoor is geschreven, is in hoofdlijnen de wettelijke situatie. Er zijn uiteraard uitzonderingen. Bijvoorbeeld als de aanrijding het gevolg is van bewust roekeloos gedrag of van opzettelijke handelen van de zwakke verkeersdeelnemer. Maar ja, dan hebben we het wel over echte uitzonderingen.

En ook niet onbelangrijk, omdat het ongeval in België heeft plaatsgevonden, wordt de schade ook beoordeeld naar Belgische normen en maatstaven. Deze normen en maatstaven verschillen behoorlijk van de normen en maatstaven die we in Nederland kennen. Misschien iets om een volgende keer op in te gaan.

Jorg van den Enden

Legitimus – De internationale letselschadejuristWeg met die rijangst

Weg met die rijangst!

Opgelucht, met sterretjes in haar ogen en met rode wangen van de opwinding stapt ze uit de (les)auto. "Yes!" zegt ze met luide stem "eindelijk kan ik, na het ongeval, weer zelf autorijden, zonder de 'toeristische' route te moeten pakken. Ze hoeft nu de plek van het ongeluk niet meer te vermijden. De rijinstructrice en ik kijken elkaar even aan, en genieten van haar enthousiasme. Over haar rijangst praat ze niet zo gemakkelijk, veel cliënten schamen zich hiervoor. Als het al tegen vriendinnen wordt verteld, is de reactie zo vaak "daar heb jij toch geen last van, je bent zo zelfstandig". Na jaren niet meer op de snelweg te durven rijden is het haar eindelijk gelukt! Na een korte behandeling met EMDR en een aantal therapeutische autorijlessen kan ze ontspannen de weg weer op.

Ze is niet de enige die last heeft van rijangst. Een half miljoen Nederlanders kampt met hetzelfde probleem als zij, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Mensen met rijangst durven de auto niet meer in en zoeken alternatieven om van a naar b te reizen. Ze pakken de trein, bus of carpoolen en soms wordt de eigen auto zelfs verkocht. Na een (auto) ongeluk of na een traumatische ervaring komt soms jaren later ineens de rij-angst om de hoek kijken. Niet altijd heeft dit te maken met het autorijden zelf. Vaak is hieraan vooraf al eens een andere angst ontstaan, bijvoorbeeld angst om in een lift te stappen. Dit is redelijk gemakkelijk op te lossen. Je neemt de trap of als dit niet mogelijk is ga je gewoon naar een andere winkel.

Als je echter geen auto meer durft te rijden, wordt je wereld ineens een stuk kleiner en wordt je afhankelijk van de hulp van anderen. En dat vindt niet iedereen even prettig.

Rijangst wordt al jaren aangepakt door gespecialiseerde instructeurs. Maar zulke cursussen beginnen meteen in de auto. Op de korte termijn lijkt dit prima te werken. Ik zeg echter: "ga eerst op zoek naar de oorzaak van de angst, voordat je iemand weer achter het stuur zet". De kans is dan veel groter dat deze therapie een lange termijn oplossing biedt.

Cisca Holkamp

ImproGrow

T 0228 561 366Re-integratie

Jorien Mira Crusius

Medewerkers zijn net mensen!

Medewerkers zijn de voornaamste bron van het succes van uw organisatie. U heeft ze nodig, u kunt niet met ze, immers brengt het soms behoorlijke zorgen, maar toch ook niet zonder. Deze zorgen zijn inherent aan personeel, want medewerkers zijn net mensen! Dit betekent dat zij te maken krijgen met alles wat het leven brengt, met alle gevolgen van dien…
 

Ongeval met grote gevolgen.
Uw medewerker krijgt in het weekend tijdens het sporten of het beoefenen van de hobby een ernstig ongeval, kan absoluut niet werken en meldt zich ziek.
Weet u precies wat u kunt ondernemen om A. Goed voor uw eigen belang op te komen en B. Goed voor uw medewerker te zorgen? Houdt u de regie in handen? Of vertrouwt u op uw arbo-dienst of verzuimverzekering en denkt u dat zij wel voor u zorgen en het wel los loopt?
Jorien Mira Crusius, www.NXTchapter.nl, ondersteunt het MKB bij verzuim, conflicten en ontslag. Zij helpt u de regie te behouden en neemt indien gewenst werk en zorgen uit handen.
 
Wie draait er op voor geleden schade?
Voor directeuren en personeelsadviseurs is het goed om te weten dat hulp na ongeval ® bestaat. Op het moment dat een ongeval is ontstaan als gevolg van de fout van een derde partij dan biedt dit u de mogelijkheid om uw medewerker (kosteloos) door een deskundige te laten helpen en te ontzorgen.
Een goed herstel vormt de basis voor een goede re-integratie. Wanneer uw medewerker arbeidsongeschikt is geraakt kan dat ook de gezinssituatie treffen. Wanneer de verzorging van gezin en huishouden in het geding komt, ontstaat een situatie die niet bevorderlijk is voor het herstel. In een dergelijke situatie behoort het tot de mogelijkheden direct een deskundige in te schakelen. 

Een onafhankelijke partij die uw medewerker  (kosteloos) coacht, diens belangen richting de aansprakelijke partij behartigt en bemiddeld bij het inschakelen van de noodzakelijke ondersteuning; bijvoorbeeld met Thuiszorg. Een vorm van verzuimbegeleiding die de medewerker echt helpt. Zo kunt u als werkgever in deze situatie dan ook uw schade vergoed krijgen. Denk o.a. aan het loon dat u moet doorbetalen en de re-integratiekosten die ontstaan. Wilt u met ons in contact komen?
 
NXTchapter

Autoschadeherstel. Drukte door gladheid

autoschadeherstel  Ambting Autoschadeherstel


Opnieuw topdrukte bij ons autoschadebedrijf.  De sneeuwval van de afgelopen dagen zorgde voor veel gladheid  in en rond Arnhem. De media melden dat autoverzekeraars alle zeilen moeten bijzetten om meldingen van autoschade af te handelen. Alarmcentrales  krijgen veel meldingen van ongevallen, aanrijdingen en slippartijen.

Het is in tijden van sneeuw en gladheid  inderdaad druk, maar wij zijn voorbereid op die drukte. 

We zorgen ervoor dat mensen als het even kan met een noodreparatie weer de weg op kunnen en plannen een afspraak voor het  schadeherstel als de piek verwerkt is. 

Er wordt gemeld dat de sneeuwval blijft aanhouden. De drukte als gevolg van gladheid zal dus nog wel even aanhouden. We staan voor de mensen klaar. Zeker in dit soort omstandigheden bieden wij hulp na een ongeval. 

Theo Ambting, directeur

Meer artikelen...

  1. Geluk gehad

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...


hulpnaongeval Wat zou u kunnen doen voor iemand die als gevolg van een ongeval, ziekte of andere ingrijpende gebeurtenis hulp nod… https://t.co/K8xHW0Rezl
mrt 18replyretweet
hulpnaongeval @Saskia1011 Mocht het fout gaan ....
mrt 14replyretweet
hulpnaongeval Hulp in de Buurt. Over 2 weken lanceren wij onze totaal vernieuwde website. Volg en blijf op de hoogte
mrt 06replyretweet
hulpnaongeval Een risicovolle situatie waarbij niet (voldoende) voor het gevaar wordt gewaarschuwd "Het Kelderluik Arrest". Meer… https://t.co/5m6hklPGaB
dec 15replyretweet
hulpnaongeval Hulp na Ongeval. De kracht van een netwerk waarmee slachtoffers geholpen kunnen worden. Aansluiten als dienstverlener? Stuur een DM
dec 13replyretweet
Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook